Home » Verzend en retour » Retourneren

Truline retourneren

 

Indien je een bestelling retour wilt sturen, dan kan dat binnen 14 dagen na aankoop. Stuur hiervoor eerst een e-mail naar info@truline.eu en geef duidelijk aan dat je jouw bestelling retour wilt sturen. 

 

Geef ook duidelijk aan waarom de bestelling geretourneerd wordt. Onze klantenservice maakt dan een retourmelding aan en je ontvangt een retourbon per e-mail. Print deze e-mail uit en stuur deze samen met de bestelling naar ons op. De kosten voor het verzenden (van de klant naar Truline) zijn voor eigen rekening. Het retouradres is:

 

Truline

Lorentzplein 14

2522 EB Den haag

 

 

 

Bewaar altijd de track & trace code van het pakketje. Dit is namelijk het bewijs dat je het retour hebt gestuurd. Na ontvangst van de goederen zullen wij binnen 14 dagen het aankoopbedrag terugstorten. Je ontvangt een creditfactuur van ons per e-mail. De betaling van de credit zal plaatsvinden via onze paymentprovider. Het kan zijn dat wij nog om een IBAN-nummer vragen voor het terugstorten van het bedrag op de rekening.

 

Let op: tijdens de bedenktijd ben je als consument verplicht om zorgvuldig met het product om te gaan. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen. Wordt het pakket geopend teruggestuurd dan kunnen wij het  bedrag niet crediteren. Vergeet ook niet om de e-mail met de gegevens van de retour mee te sturen. Zonder de geprinte gegevens van de retourzending die wij per e-mail versturen na het aanmelden van de retour, kunnen wij het geld niet crediteren.

*Retour op basis van smaakgarantie

Hiervoor geldt een uitzondering op de bovenstaande regels. Je kunt aanspraak maken op onze smaakgarantie indien je binnen 100 dagen niet tevreden bent over ons product, het de eerste bestelling betreft op jouw adres en er niet meer dan 10% uit de zak is (maximaal 1 open zak ). Neem hiervoor te allen tijde contact op met onze klantenservice via info@truline.eu.